Ternimaitomittari Brix refraktometri

59,90 

Ternimaidon ominaispainomittari.

Saatavuus: Varastossa

Helppokäyttöinen yksinkertainen mittari ternimaidon laadun mittaamiseen. Ternimaidon laatu vaihtelee huomattavasti yksilöiden ja varsomisten välillä, siksi on tärkeää seurata ternimaidon laatua.

Brix mittarissa on Brix% asteikko, joka kertoo ternimaidon vasta-ainepitoisuuden.
Ternimaidon ainesosat (laktoosi, rasva, valkuaisaine ja proteiini jne.) muodostavat kiintoaineen, jonka määrän mittari mittaa.
Ternimaidon laaduissa on isoja eroja; maidon väri ei kerro laadusta. Vain mittamaalla maidon, voit olla varma että varsa saa laadukasta ternimaitoa ja riittävät vasta-aineet.
Mittari toimii ilman paristoja ja on aina käyttövalmis. Mittari soveltuu hevosen, lehmän ja lampaan maidon analysointiin.

Käyttöohje: Huolehdi että mittari ja maito ovat huoneenlämpöisiä. Avaa mittarin valolevy ja sivele siihen maitoa pipetillä tasaisesti. Vältä ilmakuplia. Sulje valolevyn varovasti takaisin maitoa vasten. Maidon määrä on riittävä, kun se levittyy tasaisesti valolevyn alle. Odota 30 sekuntia ja katso silmäosan läpi niin, että valolevy on kohti valoa. Säädä tarkkuutta kumisesta tarkkuussäätimestä. Mitä kirkkaampi valo, sitä tarkempi lukema. Pese ja kuivaa välineet huolellisesti.
Ennen ensimmäistä käyttöä mittari olisi hyvä kalibroida keittosuolaliuoksella.

Mittarilla saatu lukuarvo vastaa ternimaidon laatua:
Huonolaatuinen ternimaito: lukema alle 20
Välttävä ternimaito: lukema 20-22
Hyvä ternimaito: lukema on yli 22, mieluiten jopa 30

Ternimaidon analysointi ei korvaa varsan vasta-ainetestiä, vaan testiä suositellaan myös vaikka ternimaito on laadukasta. Testaamalla varsan vasta-aineet 12-36h syntymän jälkeen varmistat että ternimaito on imeytynyt ja vasta-aineet muodostuneet.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Ternimaitomittari Brix refraktometri”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart